Lady Gaga Minta Remaja Malaysia demo?

| |
BANGKOK--Lady Gaga yang selalu membuat kontroversi. Kali ini sasaran kontroversinya adalah Malaysia. Lagu Lady Gaga ditapis kerana pertembungan soal tata-susila dengan budaya Barat. Alih-alih, Lady Gaga melawan pemerintah Malaysia. Ia meminta generasi muda Malaysia melawan penapisan terhadap lagunya, terutama yang berbau gay atau hubungan sejenis.

Salah satu lirik Gaga yang kontroversi adalah: "No matter gay, straight or bi, lesbian or transgendered life, I'm on the right track, baby".

Lady Gaga mengatakan, remaja di Malaysia mesti mengadakan protes dan bantahan terhadap larangan pembahasan homoseksual dan sodomi. Ini terkait lagunya berjudul 'Born This Way'. "Ini jika anda mau bebas di negara anda sendiri," kata Gaga. "Generasi muda Malaysia harus bersuara agar didengar. Kalau anda ingin mendengar lagu itu maka itu tugas anda membuatnya boleh didengar," kata Gaga. "Anda harus melakukan apa saja kalau ingin membebaskan masyarakat Malaysia. Anda harus mengadakan protes secara damai," katanya lagi.
Penyiaran radio Malaysia memang berhati-hati tentang lirik lagu Gaga ini. Mereka boleh dikenakan denda RM70k kerana dianggap menyiarkan hal yang tidak senonoh.

Apa kata APCO, penasihat yahudi yang dibayar oleh kerajaan Malaysia 70j setahun. Nanti dinasihatkan agar melepaskan sahaja lagu Lady gaga tanpa tapisan dan kawalan. Nampaknya kerajaan pimpinan UMNO terpaksa mengalah dalam semua perkara demi mengekalkan kuasa politik mereka. Lihat sahaja isu Bible melayu. Akhirnya kerajaan terpaksa mengalah juga.

Apatah nanti kalau diugut… anak muda akan berdemontrasi nak dengar lagu lucah Lady gaga, nescaya demi politik mungkin krajaan dibawah Menteri Komunikasi, anak Yatim itu akan meluluskannya. Apatah kini apabila pihak kerajaan dah jadi benggap dan pekak badak dalam isu video lucah. Kalau kes Chua Soi Lek dulu dianggap salah memegang dan menayangkan video atau filem lucah. Salah dari segi undang-undang maupun agama. Kini demi politik… jadi halal belaka. Walaupun Datuk Three Stoogers dah mengakupun… kenapa takde tangkapan. Alih-alih Datuk nazri pulak komen tak salah??? Apa nak jadi ni?

Kalau tanya Masyitah, mungkin halal kalau dharurat atau demi kepentingan & nak menaikkan nama Negara. Ye lah!! Dunia dah dekat kiamat. Fitnah akan berleluasa. Terlalu ramai dua’t ala abwab jahanam. Penyeru-penyeru ke pintu neraka jahanam. Yang selamat mereka yang bersama jamaah Islam sebagaimana ajaran Rasulullah Saw dalam hadis Huzaifah alyamani dalam hadis akhir zaman.

Tenggelam sudah isu sebenar… yang timbul kini isu aib dan lucah? Sepatutnya menurut etika dan undang-undang Islam, hukuman Qazaf sudah boleh dijatuhkan terhadap Datuk T itu. Menuduh orang berzina tanpa saksi. 80 rotan perlu disebat kepada sipenuduh itu.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...