Kenapa Tangki Air Sek. Men. Paka Runtuh?

| |
Isu Terengganu sebagai ‘Darul Runtuh’ sudah deketahui umum. Ia menjadi jenaka memalukan kepimpinan Umno-BN. Ia sudah menjadi bala dan trauma akibat daripada jenayah Kerajaan Umno-BN sendiri yang meruntuhkan Masjid Bujal dan meruntuhkan rumah rakyat yang miskin apabila tanah mereka dirampas setelah lot-lot tanah kediaman dibahagikan kepada rakyat semasa Pas memerintah Terengganu.

Sikap kejam dan balas dendam kepada rakyat yang memilih Pas sebagai kerajaan tahun 1999-2004 dipamerkan secara zalim bermula dizaman Idris jusoh memerintah dan berterusan dizaman Mat Said memerintah sehingga kini.

Rumah rakyat yang disodok di Durian Mentangau, di kg belimbing Setiu dan dirampas tanah mereka serta dibahagikan kepada penyokong Umno-BN adalah suatu kezaliman yang masih lagi tidak rakyat lupakan.

Sesungguhnya doa orang yang dizalimi itu tiada hijab dengan Allah Swt. Lambat bangat nescaya dikabulkan Tuhan. Maka hari ini jelas terbukti, keruntuhan silih berganti. Berlaku di Terengganu tidak dinegeri lain.

Semua daerah ada bangunan yang runtuh. Dari Kemaman iaitu daerah Mat Said, MB sekarang dan mutakhir ini Besut yang merupakan Daerah Idris Jusoh sendiri.
Yang terakhir apabila Tangki air Sekolah Menengah Paka yang runtuh. Merosakkan pagar dan menghancurkan atap bangunan bekas rumah guru. Nasib baik hari itu hari Jumaat, para pelajar tidak ke sekolah. Boleh bayangkan kalau pelajar ada dibawah itu. Kematian barangkali akan berlaku. Kenapa Tangki air Sekolah menengah itu?

Kedudukan Sekolah Menengah Paka adalah bertentangan dengan Sek. Ren Islam Darul Bayan yang merupakan salah satu isu kezaliman Kerajaan Umno-BN. Tanah sekolah Islam tersebut betul-betul bersebelahan Sek. Men Paka yang dirampas oleh Kerajaan untuk diserahkan kepada 5 JKKK seluas 1 ekar.

Ianya merupakan peringatan yang jelas kepada Kerajaan Umno-BN serta mereka yang bersekongkol dengan kezaliman mereka bahawa kuasa Allah Swt itu mengatasi segala-galanya. Di Dunia Allah Swt telah memberi signalnya untuk manusia bertaubat dan mengambil pengajaran. Bagaimanalah nanti di hari Akhirat, yang tiada peluang lagi untuk kembali didunia semula.

1 comment:

basic_2009 said...

Kak Wan: Abang, sebenarnya Jah dah tengok pun video seks tu ...


Anwar: Sumpah Jah, Abang tak buat pun ....


Kak Wan: tapi Jah pelik - kenapa bila dengan amoi pelacur cun tu Abang punya 9 inci ...
tapi dengan Jah ... 2 inci pun susah !

celako kau .... !!!


Anwar: OK lah Jah, memang Abang buat pun ....
TAPI ! mana Jah belajar cakap mencarut CELAKO depan Abang?


Kak Wan: ... dengan NikAjis tu lah !


Anwar: OK lah Jah ...
sebenarnya Abang pun nak jumpa NikAjis ni ...
nak mintak ampun ...

sebab NikAjis itu kan boleh ampunkan semua dosa2
dah lah tu ... NikAjis akan beri syurga pulak ! [syorga PAS lah bro ...]PAS + PKR + DAP = celakoooooo !!!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...