Pas Terengganu Bakal Membuat Kejutan 18hb April ini

| |
Pas Terengganu akan mengumumkan calon-calonya yang bakal bertanding diparlimen dan dun Terengganu pada malam Jumaat 18hb April ini. Ia ditangguhkan dari tarikh 11hb April sebagaimana yang diumumkan sebelum ini memandangkan pihak SPR telah mengumumkan hari penamaan calon diadakan pada 20hb April iaitu hari sabtu dan tidak pada hari 14hb April sebagaimana yang dijangkakan sebelum ini.

Timbulnya ulasan dan berita nakal seolah-olahnya penangguhan itu kerana timbulnya masalah dalaman parti. Ianya tidak sebagaimana dakwaan bahkan Pas Terengganu kali ini lebih bersedia dengan gelombang rakyat serta kebangkitan anak muda. Sebab itu jangan terkejut jika pengistiharan calon kali ini bakal memenuhi insirasi anak muda dengan calon-calon yang akan diumumkan nanti membariskan muka baru dan dikalangan orang muda.

Pas Terengganu yang peka dengan perubahan yang dituntut rakyat dengan gelombang PGU dan bertemakan "Terengganu Maju, Islam Berdaulat & Negeri Berkebajikan" telah melancarkan manifesto yang menjiwai kehendak rakyat dan merasa optimis bahawa 'Ini Kalilah' Wisma Darul Iman akan beralih kepimpinan ketangan Pas & PR.

Tentatif program tidak berubah sebagaimana asal iaitu Kuliah Magrib khas yang akan disampaikan oleh Tuan Guru Presiden di masjid Rusila beserta solat hajat & munajat. Selepas itu akan diadakan peristiharan calon di Pentas Dewan Tok Guru. Ok. Jumpa disana!!!!...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...